Кауза

2023 г.

За нуждите на децата от училище „Луи Брайл“, братята от Ордена закупиха и дариха тъкачен стан, прежда и пластмасов сух басейн на обща стойност  2395 лв.  

Във Второ детско отделение на Окръжна болница в Бургас са купени и монтирани мини библиотеки, които съдържат книги, флумастери, блокове за рисуване и за оцветяване на обща стойност  939.80 лв.

 2022 г.

Братята от Ордена, съпричастни към пострадалите от войната украински граждани  събраха 11260 лв., които са преведени на БЧК в помощ за Украйна, както и са закупени и дарени хранителни продукти в Кризисния център за бежанци в гр. Бургас.

За Регионален исторически музей са дарени 1800 лв. за реставрация  на трета увредена икона от Царския ред – „Възнесение на Свети Пророк Илия“.

септември 2022 г.

Събрани 6480 лв. и дарени за пострадалите от наводненията села в Карловско. Целево е помогнато за ремонта на къщата на възрастно семейство инвалиди и за закупуването на легла, бюро и шкаф за детската градина в с. Богдан.

декември 2021 г.

Закупуване и доставка до с.Аспарухово на подаръчни торбички със сладки,  соленки и други лакомства за възрастните хора от изгорелия старчески дом в с.Рояк Варненско. 

април 2021 г.

Дарение в размер от 4000 лв. на  Регионален исторически музей гр.Бургас за реставрация на две икони от Царския ред – „Исус Пантократор“ и „Свети Мина“.

април 2020 г.

Закупуване на 7 брайлови машини и 65 пакета  хартия за тези машини, на стойнoст 8364.60 лв., които са дарени на училището за незрящи деца „Луи Брайл“ в гр. София.

септември 2019 г.

Обучение на  децата от Дома за сираци в гр.Долна баня по народни танци.

април 2018 г.

Великденски празник за малките пациенти от СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ и Детското отделение на Белодробната болница в столицата. Пролетните представления на Театър „ПАН“ и томболи с награди зарадваха малчуганите, които се лекуват в двете болници.

декември 2017 г.

Коледна кампания за Клиниката по нервни болести за деца при МБАЛНП „Св. Наум“ и Клиниката по детска онкология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София. Усмивки по лицата на децата
предизвикаха представленията на Театър „ПАН“. Плодове и лакомства от Дядо Коледа получиха 50 малки пациенти на двете болници.

септември 2017 г.

Кампания за подпомагане на Клиниката по нервни болести за деца при МБАЛНП „Св. Наум“ в София. Дарени са 3 бр. климатици на обща стойност 2850 лв. и комплекти детски книжки на стойност 150 лв.

май 2017 г.

Участие в кампания „Дари усмивка“ на фондация „Ейнджълс“. Чрез сдружение „Веритас“ са дарени пет броя отоплителни уреди.

декември 2016 г.

Кампания за подпомагане на пострадалите от железопътния инцидент в с. Хитрино, Шуменска област. Дарени са 1800 лв. за семействата на загиналите и ликвидиране на последиците от трагедията. Братя от Ордена участваха в акция по кръводаряване.

май 2016 г.

Кампания за подкрепа на талантливите деца от Спортен клуб „Зоки“ във Велико Търново. Дарени са 1000 лв. за ремонт на репетиционната зала. През 2015 г. с 800 лв. е подпомогнато участието на клуба в световно първенство.

юни 2015 г.

Продължение на кампанията за подкрепа на Професионалната гимназия по каменоделство в с. Кунино. Със събраните средства е закупен професионален компресор за работа в камък, оборудван и напълно комплектован с необходимите инструменти.

юли 2014 г.

Дарителска кампания за събиране на средства за закупуване на реанимационно легло за нуждите на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” ЕАД в гр. Плевен. Събрани са 2012 лв., които са използвани за естетизиране на болничната среда в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

юни 2014 г.

Кампания „Да дарим надежда на пострадалите от бедствията в България”. Дарени са 300 лв. чрез сметка на БЧК за набирателния фонд за пострадалите от наводненията.

декември 2013 г.

За Коледните и Новогодишните празници съвместно с Фондация „Априлци“ е проведена благотворителна акция. Сдружение „Веритас“ предостави 285 лв. за закупуване на телевизор за Дневния център за хора с увреждания в Априлци.

октомври 2013 г.

Дарителски кампании за Дома за ветерани на културата и изкуствата в кв. „Захарна фабрика“ в София. Събрани са дрехи, обувки и др. необходими вещи. За Коледните и Новогодишните празници са закупени хранителни продукти на стойност 602,10 лв.

юни 2013 г.

Кампания за подкрепа на талантливите абитуриенти от Професионалната гимназия по каменоделство в с. Кунино съвместно със сдружение „Средец“.

2011 и 2012 г.

Кампания за набиране на средства за ремонт и обзавеждане на Храмовете на Великата Ложа в София.

юни 2010 г.

Кампания за подпомагане на участието на отбора по математика от 107-о ОУ „Хан Крум“ в София в Олимпиадата по математика в Южна Корея.